Dokkumer Lokaaltje geopend als groene strook door Leeuwarden

Leeuwarden - Donderdag 15 mei jl. opende wethouder Henk Deinum van de Gemeente Leeuwarden het natuur- en wandelgebied Dokkumer Lokaaltje aan de Douwe Kalmaleane. Het groene gebied tussen de wijken Westeinde en het Valeriuskwartier heeft dit jaar een ware metamorfose ondergaan.

Begin 2014 is besloten, om met geld uit de wijkaanpak Valeriuskwartier, het gebied opnieuw in te richten. Bewoners uit beide wijken zijn betrokken geweest bij het bedenken van de plannen. Zo is er een bloemenweide aangelegd die vlinders en bijen aantrekt. Ook de historische waarde van het spoortraject is behouden gebleven door de aanleg van andreaskruisen en een perron. Deze zijn geplaatst door vrijwilligers van de stichting Noord-Friesche Locaalspoorweg-Maatschappij, ook wel bekend als NFLS. Tijdens de feestelijke activiteiten gaf de stichting ook een demonstratie van het spoorfietsen.

De spoorlijn Leeuwarden - Anjum, ook wel Dokkumer Lokaaltje genoemd, was de spoorlijn tussen Station Leeuwarden en Station Dokkum-Aalsum, de oostelijke tak van het voormalige NFLS netwerk van spoorlijnen.

        www.spoorfietsen.nl

Foto: gebied Dokkumer Lokaaltje (Valeriuskwartier)

Externe link: TV reportage GPTV: Dokkumer Lokaaltje geopend als groenstrook door leeuwarden

 

 

Lees meer...
Valeriuskwartier
Lytse Jouwer
Rondweg nrd
Stationswei
Lauwerseewei