Spoorfietsen / Spoarfytsen / Draisines / Railbikes

De stichting NFLS maakt gebruik van de nalatenschap van de historische NFLS, en de naamsbekendheid van het Dokkumer Lokaaltje. Zij heeft op basis van dit thema een marketinginstrument ontwikkelt met daarin een toeristische spoorfietsverbinding met dienstregeling tussen de dorpen langs het voormalige spoortracé tussen Leeuwarden en Anjum.

Spoorfietsen is een laagdrempelige manier om landschapsbeleving en toerisme in noordoost Friesland op unieke wijze uit te dragen, waarbij zoals gezegd gebruik wordt gemaakt van een zeer aansprekend en verbindend thema; It Dockumer Lokaeltsje. Vooruitlopend op het spoorfietsen zelf worden momenteel delen van het oude trace aangekleed met allerlei spoormeubilair, zoals andreaskruisen, seinpalen en telegraafmasten.

Wij hopen u in de nabije toekomst op een van de volgende locaties alvast te kunnen laten spoorfietsen!

  • Jelsum - Stiens (4,7 km)

  • Marrum - Holwerd (8,1 km)

  • Anjum - Oostmahorn (2,8 km, 1ste fase) Anjum - Morra (2,4 km, 2de fase) Dokkum - Metslawier (6,0 km 3de fase)

Recreeren werd nog nooit zo leuk in Friesland.

Veilig en goed geregeld!

Klik op de foto's voor een vergroting.

Passages van autowegen met voetgangersovertseeklichten. Spoorfietsers stoppen en openen met de hand zelf even de slagboom. Verkeer wordt stilgezet met lichten om veilig over te kunnen steken.
     
Kleinere passages worden met een slagboom zonder lichten geregeld. Even afstappen en zelf de boom open doen voor de spoorfiets. Niet vergeten om na pasage zelf ook weer op de spoorfiets te komen!
     
Op buitenwegen wordt het verkeer met alleen andreaskruisen geregeld. Vanaf een spoorfiets ziet dat er  ongeveer zo uit. Veel plezier, en eet smakelijk!
     
Station Marrum met spoorfiets
Spoorfiets voor station Marrum Foto: Leeuwarden 12-05-2014 (filmpje) Spoorfietsdemonstratie NFLS 20-05-2014 (filmpje)

 

Spoorfietsmodel NFLS

Het ontwerp is tot stand gekomen op basis van studie en vergelijk met andere gangbare modellen, zolas die overal in Europa worden gebruikt. De spoorfiets heeft een relatief laag gewicht van ongeveer 150 kilo, en kan maximaal 4 tot 6 passagiers vervoeren. De fiets trapt bijzonder licht en kan door slechts een fietser worden aangedreven. Aan de ontwikkeling van deze nieuwe spoorfiets hebben diverse bedrijven uit noordoost Friesland meegewerkt. De komende tijd gaat de NFLS op diverse locaties in binnen- en buitenland proeftritten maken op buitendienst gestelde stukken spoor. Wie het spoorfietsen zelf wel eens wil proberen volgt het best de aankondigingen via de facebookpagina van de NFLS. Op onderstaande foto's alvast een aantal (detail) foto's van de nieuwe spoorfiets.

 

 

Het ontwerp van de spoorfiets is eenvoudig en licht, maar vooral ook erg stil. Met gemak wordt een snelheid van 15 km per uur of meer gehaald door slechts twee personen te laten fietsen. Ook met twee extra volwassenen of drie kinderen is het nauwelijks voelbaar als de fiets eenmaal in beweging is gezet. Een aspect van dit model is tevens dat ook mensen in een rolstoel plaats kunnen nemen op de spoorfiets. Gezeten tussen de twee fietsers, of op het bankje heeft iedereen zo een prachtig uitzicht.

Ondanks het relatief hoge gewicht zijn de spoorfietsen snel en gemakkelijk tot stilstand te brengen. Het door twee personen afzonderlijk van elkaar te gebruiken remmechanisme zet zich via een met de hand te bedienen hendel af tegen de spoorstaven waardoor het gewicht van de spoorfiets nu juist meewerkt om te remmen. In minder dan 5 meter kan alles tot stilstand gebracht. Hiermee worden zowel de veiligheid van de spoorfietsers als ook andere weggebruikers maximaal geborgd.

Dokkum | mei 2014

 

 

Lees meer...
Regionaal
Stations
Minitreinen
Virtuele rijtoer
Spoorfietsen
Regiolinks