Welkom bij CnC minitreinen

CnC minitreinen is een minispoorlijn gemaakt om op enkeldaagse, maar ook op meerdaagse feesten, te komen rijden met een aantal treinen. De spoorlijn is bedoeld voor kinderen, maar ook geschikt voor (begeleidende) volwassenen.

De minispoorlijnen van CnC is een spoorwegbedrijf bestaande uit zelfgebouwde locomotieven, wagons, rails, wissels remises en stations. Ook het bijbehorende spoorwegmeubilair is beschikbaar om het geheel in sfeer te brengen.

Het aankomende toeristenseizoen (Pinksteren 2013) zal een minispoortrace operationeel worden gemaakt rondom het voormalige NFLS station van Marrum-Westernijkerk, gelegen aan de N357 Leeuwarden - Holwerd.

De attractie is TÜV gekeurd zodat deze veilig kan worden gebruikt.

Onderstaand enkele impressies van de Cnc Minitreinen.

  

 

Tarieven & openingstijden

 CnC minitreinen zijn een laagdrempelige en goedkope dagdeelattractie. Zowel voor kinderen als volwassenen gelden de volgende mogelijkheden en tarieven.

  • Een rit kost € 1, = (losse verkoop)
  • Een 10 rittenkaart kost € 5,00 (geldig voor seizoen 2013)

Belangrijkste voorwaarden:

  1. Losse kaartjes zijn alleen geldig op de datum van afgifte. (m.u.v. 10 rittenkaart)
  2. Verkochte kaartjes zijn wel inwisselbaar maar niet retourneerbaar.
  3. Gekochte kaartjes mogen wel worden doorgeven aan anderen.
  4. Tarieven gelden per persoon / passagier

Openingstijden: Deze worden bekend gemaakt bij aanvang van de attractie

Afmetingen

De treinen rijden op een spoorbreedte van 26 cm, wat omgerekend naar de paalbanen en grootbanen ongeveer 11 inch is. Deze breedte is ontstaan, omdat de bouwer bij het begin geen maattekeningen gebruikte, maar een aantal Märklinn H0 treinen als voorbeeld had. Door deze 15 keer te vergroten ontstond de huidige breedte van de spoorlijn. Op schaal gemeten zijn de treinen ongeveer 1/5 van een echte trein.

Rijdend materieel

CnC minitreinen beschikt over een uitgebreid assortiment treinen, bestaande uit de volgende modellen:

- 2 grote 4- assige dieselhydraulisch gedreven DB en BRD diesel locomotieven met 8 daarbij behorende 2- assige wagons.

- 1 kleine elektrisch gedreven Bayerische stoomlocomotief type 70, met 2 bijbehorende 2- assige wagons.

-1 smalspoorlocomotief hensel C-n2, van de Deutsche Heeresfeldbahn en rijd nu nog steeds op de Dampfkleinnbahn Muhlenstroth 4 de "Nicki & Frank S."

- 1 grote elektrisch gedreven stoomlocomotief, sterk lijkend op de NS 3700, met losse tender en 3 stuks 4- assige personen wagons.

- 1 zeer grote dieselhydraulische gedreven Duitse stoomlocomotief type DB-03 met 3 donderbus wagons.

- 1 elektrische NS SIK locomotor, de bekende kleine gele rangeerlocomotief, voor klein werk met 1 hoge goederen wagon met open dak.

Spoormateriaal

Cnc minitreinen beschikt over honderden meters rechte en gebogen rails, wissels, stookblokken, stations en remises. Ook is allerlei spoormeublilair aanwezig om deze bijzondere attractie mee aan te kleden.

In ontwikkeling

Momenteel worden nog 2 locomotieven gebouwd, een Duitse stoomlokomotief type DB-23 en een rode 2200 diesel van de NS uit de jaren 1965-1975. De diesel-hydraulische NS 2200 zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in 2012 gereed zijn.

Ga hier naar de website van CnC Minitreinen

www.minitreinen.nl

Copyright 2013 Cnossen Cnc Minitreinen

 

Lees meer...
Regionaal
Stations
Minitreinen
Virtuele rijtoer
Spoorfietsen
Regiolinks