NFLS Boek  'Opkomst en ondergang van de Noord-Friesche Locaal Spoorwegmaatschappij'

Het vroegere lokaalspoor in Noord-Friesland – bekend als het Dokkumer Lokaaltje – ontsloot het gebied ten noorden van de denkbeeldige lijn Harlingen – Leeuwarden – Buitenpost en spreekt nog altijd velen tot de verbeelding. Maar een degelijke geschiedschrijving ontbrak tot op heden. Met dit rijk geïllustreerde standaardwerk krijgt de lezer een uitgebreide beschrijving van de opkomst en de ondergang van de spoorwegmaatschappij NFLS en haar lijnen in handen. Op een toegankelijke, verhalende wijze wordt de geschiedenis van het lokaalspoor – gelardeerd met tientallen anekdotes – aan de vergetelheid onttrokken. Daarnaast is uitgebreid aandacht besteed aan de met het lokaalspoor concurrerende (stoom)tram- en buslijnen.

Klik op de foto om dit prachtige boek te bestellen!

Het vroegere lokaalspoor in Noord-Friesland – bekend als het Dokkumer Lokaaltje – ontsloot het gebied ten noorden van de denkbeeldige lijn Harlingen – Leeuwarden – Buitenpost en spreekt nog altijd velen tot de verbeelding. Maar een degelijke geschiedschrijving ontbrak tot op heden.

Met dit rijk geïllustreerde standaardwerk krijgt de lezer een uitgebreide beschrijving van de opkomst en de ondergang van de spoorwegmaatschappij NFLS en haar lijnen in handen. Op een toegankelijke, verhalende wijze wordt de geschiedenis van het lokaalspoor – gelardeerd met tientallen anekdotes – aan de vergetelheid onttrokken. Daarnaast is uitgebreid aandacht besteed aan de met het lokaalspoor concurrerende (stoom)tram- en buslijnen.

Maarten Metz (L) overhandigd de fles Corenwyn aan auteur Oege Kleijne
Auteur Oege Kleijne (R) ontvangt felicitaties, een fles Corenwyn en een doos sigaren van uitgever Maarten Metz na ondertekening van het auteurscontract voor zijn werk aan 'Opkomst en ondergang van de Noord Friesche Locaal Spoorwegmaatschappij'. Als het even meezit is het boek dit najaar te koop.

520 pagina's Noord-Friesche spoorgeschiedenis. Een uitputtend meesterwerk van Oege Kleijne, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, door ontwerpbureau Lood ontworpen en opgemaakt door Frank Zuithof. Dan heb je wat in handen! Wij genieten vast van de eerste 51 exemplaren.

Klik op de foto om het boek te bestellen.

www.gegarandeerdonregelmatig.nl

 

Voor meer informatie.

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Lourens Vellinga of Maarten Metz

Spitsstraat 25-B

8102 HW Raalte

GSM: +31 653 - 88 19 30

Email: lourens@gegarandeerdonregelmatig.nl

Website: www.gegarandeerdonregelmatig.nl