Voor de pers

De pers speelt een belangrijke rol bij de promotie van noordoost Friesland. Vertegenwoordigers van de (Friese) media kunnen contact opnemen met de St. Noord-Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij via onderstaande communicatiekanalen.

St. NFLS

P/A Curaçaolaan 25
1213 VJ, Hilversum
T  + 31 (0) 35 - 647 91 55
nfls@gra-cv.com

Chris Rijff (Voorzitter)
M  + 31 (0) 653 - 76 31 25

Addy Rutgers (Secretaris / kantelaar)
M  + 31 (0)643 - 67 87 10

Hieronder staan de laatste berichten zoals die zijn verschenen in de (Friese) media.


Gezocht:een koper voor stukspoor

Chris Rijff wil van het stuk spoor tussen Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek een attractie maken. FOTO REYER BOXEM

Lekker spoorfietsen op een oud lijntje

REPORTAGE Ondernemer Chris Rijff aast op 7 km spoor van ProRail

Ellis Ellenbroek | STIELTJESKANAAL
Massa’s grind, spoorstaven, dwarsliggers en een oude spoorbrug. Geen beginnen aan als ProRail dat allemaal moet saneren, begrijpt Chris Rijff. De ondernemer en spoorfanaat uit Hilversum staat in het Drentse Stieltjeskanaal op de spoorlijn waar hij zijn oog op heeft laten vallen. 7 kilometer tussen Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek, ooit gebruikt om olie uit Schoonebeek naar Pernis te vervoeren, nu te koop gezet door ProRail tegen elk aannemelijk bod. Omdat, inderdaad, de  poorbeheerder een dure sloop probeert te voorkomen. Een bouwploeg is vandaag wel net bezig een overweg uit het lijntje te halen dat al lang is afgekoppeld van het hoofdspoor Zwolle-Emmen. Een beetje ondernemer maakt er wat van, moedigt ProRail in een verkoopvideo aan. Een paardrijroute, een filmlocatie, een lange strook met bloemen, bijen en planten. Rijff wil gaan spoorfietsen. De verhuur van speciale vehikels die over rails kunnen zou een mooie toeristische trekpleister zijn. En nog een verantwoorde business ook, want Rijff wil medewerkers charteren via Drentse gemeentelijke WMO-loketten. Hij weet zeker dat er geld mee te verdienen is, ook in deze tamelijk afgelegen regio.

Dat geld wil de geboren Fries gebruiken voor herstel van het Dokkumer Lokaaltje, het beroemde spoor tussen Leeuwarden en Anjum waar in 1997 de laatste trein over reed. Als voorzitter van de Stichting Noord-Friesche Lokaal  spoorwegmaatschappij ijvert Rijff al jaren voor herstel. Terugkeer van het Dokkumer Lokaaltje zou in zijn ogen het toerisme in Noord-Oost Friesland een grote impuls geven. Drie jaar geleden zette Rijff zijn zinnen op een van de allerlaatste stukjes van het Dokkumer spoor dat er nog lag, 4,5 kilometer tussen Jelsum en Stiens. Ook daar wilde hij gaan spoorfietsen. Maar achter zijn rug om ruimde ProRail het stuk op. “Ze hebben later wel excuses gemaakt. Maar in Friesland kunnen we dus niet fietsen.” Je zou denken: Geef zo’n man het spoor in Drenthe. Rijff heeft zelfs al een eerste spoorfiets laten maken.

Eerdaags rolt de fiets van de band. “Wij zijn startklaar.” Maar zo eenvoudig gaat het niet. Volgens ProRail hebben zich twintig potentiële kopers gemeld, de meesten uit plaatsen aan het spoor. Wie het zijn en wat ze willen, daarover doet het bedrijf geen mededelingen. Aan Rijff schrijft ProRail dat kopers die het totale traject plus toebehoren willen hebben de voorkeur genieten en dat het proces van inventarisatie en beoordeling enkele maanden in beslag zal nemen. Ginus Meiringh uit  Stieltjeskanaal kijkt uit op het oude oliespoortje. Hij kan zich niet voorstellen dat er zoveel belangstelling is. “Niemand trapt hier in.” Meiringh ziet veel beren. Er zijn wel verschillende toeristische bestemmingen in de buurt, bijvoorbeeld het nieuwe Koning Willem-Alexander kanaal, een smalspoormuseum in Erica en het Van Gogh-huis in Veenoord, waar de beroemde schilder woonde en werkte. Maar al die attracties liggen niet aan de spoorlijn, en het stuk Nieuw- Amsterdam-Schoonebeek is ook nog eens een recht stuk. “Je kunt er geen rondje op rijden.” Het lijntje is hier en daar doorgesneden en er zal ook wel olie in de grond zitten. “En ProRail is wel zo glad, die zorgen er wel voor dat ze daarop niet meer te pakken zijn.” Spoorfietsen, zoals Chris Rijff wil? Meiringh moet er niet aan denken. “Met een trapfiets op zo’n stukje rails. Ik kan mij er niks bij voorstellen. Wij zijn Drenten, wij zijn daar te nuchter voor.”

Verkoop is niet uniek

ProRail kan grond dat geen functie meer heeft verkopen of tijdelijk verhuren. De staat en de NS hebben in dat geval het eerste recht tot koop. De voorgenomen verkoop van de zeven kilometer in Drenthe is dus niet uniek, al gaat er zelden zo’n lang stuk spoor in de verkoop. Doorgaans zijn het kleine stukjes die industriegebieden verbinden met hoofdsporen. In Santpoort is zo’n stukje bijvoorbeeld busbaan geworden.

Bron: Dagblad Trouw, maandag 12 mei 2014


BOEK, WEBSITE EN APP ONTTREKKEN RESTANTEN LOKAALSPOOR AAN VERGETELHEID!

Op zondagmiddag 20 oktober wordt om 14.00 uur in het Historisch Centrum Leeuwarden het eerste exemplaar van ‘Opkomst en ondergang van de Noord-Friesche Locaal-Spoorwegmaatschappij’ door auteur Oege Kleijne aangeboden aan de Friese gedeputeerde Johannes Kramer.

Het vroegere lokaalspoor in Noord-Friesland – bekend als het Dokkumer Lokaaltje – ontsloot het gebied ten noorden van de denkbeeldige lijn Harlingen – Leeuwarden – Buitenpost en spreekt nog altijd velen tot de verbeelding. Maar een degelijke geschiedschrijving ontbrak tot op heden. Met dit rijk geïllustreerde standaardwerk krijgt de lezer een uitgebreide beschrijving van de opkomst en de ondergang van de spoorwegmaatschappij NFLS en haar lijnen in handen. Op een toegankelijke, verhalende wijze wordt de geschiedenis van het lokaalspoor – gelardeerd met tientallen anekdotes – aan de vergetelheid onttrokken.
Daarnaast is uitgebreid aandacht besteed aan de met het lokaalspoor concurrerende (stoom)tram- en buslijnen. Dit boek is niet alleen bedoeld voor liefhebbers van trein, tram en bus, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in de Noord-Friese streekgeschiedenis.


Als aanvulling op dit standaardwerk is de website www.nfls.nl met aanvullende informatie ontwikkeld en kan een speciale NFLS-app worden gedownload die de weg wijst naar de restanten van het lokaalspoor. Op de website is ook een groot aantal bijlagen opgenomen waarvoor in het boek geen plaats meer was.

De hoofdauteur, Oege Kleijne (1956), heeft vele tientallen jaren gewerkt als verslaggever, fotograaf, eind- en hoofdredacteur bij diverse vakbladen.

Deze uitgave is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Provincie Fryslân, Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen, Boelstra-Olivier Stichting, Juckema-Siderius Fonds, Gemeente Dongeradeel, Gemeente Ferwerderadiel, Gemeente het Bildt, Sangers van den Biezenbosfonds, Gemeente Dantumadiel, Wij & de maatschappij (Nationale-Nederlanden) en de Gemeente Leeuwarden

Het boek is verkrijgbaar via de (internet)boekhandel en via de website van de uitgeverij: www.gegarandeerdonregelmatig.nl. Daar kan het boek ook worden ingekeken.

Opkomst en ondergang van de Noord-Friesche Locaal-Spoorwegmaatschappij
Oege Kleijne
512 pagina’s, 31,5 x 24,5 cm (liggend)
Verkoopprijs: € 49,95
ISBN: 978-90-78641-29-2

(Dit persbericht is uitgegeven door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)


Stichting Dokkumer Lokaaltje wil kantoor op spoor in Dokkum

DOKKUM - 8 oktober 2013 - Stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij overlegt met de gemeente Dongeradeel over een geschikte locatie voor een kantoor en spoorwegtracé.

De stichting zet zich al lange tijd in voor het herstel van de overgebleven delen van het spoorwegtracé van het Dockumer Lokaaltje. Deze trein reed vroeger tussen Dokkum en Leeuwarden. Aan de Noordelijke Rondweg wil de stichting een traject van...

Lees het hele artikel via de link in de foto.

Radio Interview Oege Kleijne

Klik op onderstaande foto van Oege om het interview te beluisteren!

Plannen Dokkumer Lokaaltsje

Gepubliceerd op 11 april 2013 (Omrop Fryslan)

De plannen foar de ûntwikkeling fan it âlde trajekt fan it Dokkumer Lokaaltsje binne tongersdei presintearre. De Stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij wol mei de plannen net allinnich it toerisme yn Noard-Fryslân in flinke ympuls jaan, mar hopet ek dat it tsientallen nije banen opsmite sil.Der sille op it trajekt Stiens-Jelsum spoarfytsen ferhierd wurde. Der binne plannen foar in museum yn Stiens en op it hiele trajekt sille herinnerings oan earder tiden wer sichtber makke wurde.
Tusken Dokkum en De Skâns sil in lytse stoomtrein komme te riden. It spoar leit der al 112 jier, mar wurdt al jierren net mear brûkt. De stichting wol de kommende jierren yntinsyf gearwurking sykje mei it bedriuwslibben yn Fryslân, sadat de hiele regio derby belutsen wurdt.

De plannen voor de ontwikkeling van het oude traject van het Dokkumer Lokaaltje zijn donderdag gepresenteerd. De Stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij wil met de plannen niet alleen het toerisme in Noord-Fryslân een flinke impuls geven, maar hoopt ook dat het tientallen banen zal opleveren.
Er zullen op het traject Stiens-Jelsum spoorfietsen verhuurd worden. Er zijn plannen voor een museum in Stiens en langs het hele traject zullen herinneringen aan vroegere tijden zichtbaar gemaakt worden.
Tussen Dokkum en Oostmahorn zal een kleine stoomtrein gaan rijden. Het spoor ligt er al 112 jaar, maar wordt al jaren niet meer gebruikt. De Stichting wil de komende jaren intensieve samenwerking zoeken met het bedrijfsleven in Fryslân, zodat der hele regio erbij betrokken wordt.

Harkje nei radio reportaazje fia dizze link!

Harkje nei de TV reportazje fia de foto!

Zie ook artikel NDC:

Eindelijk stopt er weer een locomotief bij Marrum

Marrum | Zaterdagochtend 16 maart 10:44uur.

Eindelijk stopt weer een trein voor het station Marrum-Westernijkerk. De Sik 320 werd weliswaar met een dieplader aangevoerd vanuit Morra, waar hij verstopt stond bij de voormalige zuivelfabriek, en in Marrum ligt amper twintig meter rails, maar toch. Station Marrum-Westernijtsjerk heeft eindelijk weer een trein voor de deur.

De dieselloc uit 1941 van 21 ton werd met een grote kraan op de rails gezet en zal daar voorlopig ook wel blijven staan. Marrum heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk gebeurt dan toch iets bij het stationsgebouw dat in 2003 in opdracht van de gemeente Ferwerderadiel met veel subsidiegeld werd gerestaureerd.

Het gebouw werd na de opknapbeurt overgedragen aan projectontwikkelaar Klaas Smit uit Kolham en staat sindsdien leeg. Rense Wijbenga van de plaatselijke MAFIA (Marrumers Altijd Fanatiek In Actie) nam het initiatief om...

Lees hier het hele artikel (PDF-popup)

 
                    

Bron: Friesch Dagblad

 

Locomotor van Morra naar Marrum

zaterdag 16 maart 2013 Morra

Zaterdagmorgen is de Sik locomotor die sinds 25 augustus 2012 bij de oude melkfabriek in Morra stond verhuisd naar het stationsgebouw in Marrum-Westernijkerk in Marrum.

's Morgens om acht uur werd een kraan van Vrieswijk in Morra opgesteld en werd de 11 meter lange en 21 ton wegende locomotor van 85 PK op een dieplader getakeld. Na een korte reis via Dokkum en Holwerd kwam om tien uur de dieplader met locomotor aan in Marrum.

Binnen een uur stond de Sik op een stuk rails van 20 meter voor de stopplaats Marrum-Westernijkerk.

De locomotor uit 1941 zal in de groene kleur worden gespoten, de kleur van de Noord-Friesche Locaalspoorweg-Maatschappij (NFLS).

Klik hier voor een fotoreportage (Waldnet)

 

Locomotyf Dokkumer Lokaaltsje

 

20 augustus, 2012 - 16:36

It Dokkumer Lokaaltsje krijt wer in eigen lokomotyf. Sneon komt dy by Moarre op in pear meter spoar te stean. Sa moat it projekt om it echte spoar fan it Dokkumer Lokaaltsje werom te heljen yn Noardeast-Fryslân better sichtber wurde foar sponsors en publyk.

Oant no ta bestienen de plannen benammen op papier. Neffens foarsitter Chris Rijff makket dat it dreech om jild los te krijen. Hy is bliid dat de blikfanger einliks realisearre wurde koe.

It is úteinlik de bedoeling dat de trein riidt oer in stik spoar dat fan Dokkum nei de Skâns (Eastmahorn) rint. Letter dit jier wurdt dêr in masterplan foar presentearre. Dêrnei begjint de grutte syktocht nei sponsors.

Harkje nei de reportaazje


NS en ProRail zitten Dokkummer Lokaaltje in de weg

Het was de meest onbekende spoorlijn van Nederland. Het Dokkummer Lokaaltje. De spoorverbinding tussen Leeuwarden en Dokkum.

Dankzij een carnavalshit kende heel Nederland opeens dit spoortraject, maar al jarenlang rijden er geen treinen meer. Een Friese projectontwikkelaar staat nu te popelen om weer treinen over dit traject te laten rijden. Maar hij zegt door ProRail en NS te worden tegengewerkt.

, ,

Bron: Hart van Nederland (SBS6)


Railfan brengt Lokaaltsje tot leven

Ruim vier decennia geleden stapte Oege Kleijne op een excursietrein van de NVBS die hem van Leeuwarden naar Dokkum bracht. De reis door het Noord-Friese landschap maakte iets los in de Amersfoortse railfan. Hij werkt nu al tien jaar aan een boek over de Noord-Friese Lokaal Spoorwegmaatschappij (NFLS).

TEKST: TINE VAN KNIJFF

DOKKUM vrijdag 23 maart 2012 [] Eind dit jaar ligt het boek er. Eigenlijk is het nu al bijna klaar", vertelt historicus en journalist Oege Kleijne. Op de vraag wat iemand uit Amersfoort naar het Hoge Noorden trekt, beginnen zijn ogen te glimmen. "Ik ben getroffen door het Noord Friese landschap, al toen ik in 1970 op de excursietrein van railfanclub NVBS stapte en die reis mee maakte. De trein, het spoor, de omgeving, de sfeer. Dat gevoel heb ik altijd vastgehouden. Bovendien komt mijn Oma uit Kollum; ik heb ... Lees hier het hele artikel (pdf)

Auteur Oege Kleijne werkt aan een boek over de historie van de NFLS. Een uitgave van Gegarandeerd Onregelmatig

Op de foto: Auteur en historiscus Oege Kleijne

Bron: nieuwsbladnoordoostfriesland


Verleden en toekomst van het Dokkumer Lokaaltje

vrijdag 16 maart 2012

HIAURE - De Stichting Vrienden van de kerk Hiaure had voor donderdagavond een lezing over het Dokkumer Lokaaltje georganiseerd. Tijdens zijn lezing in de kerk vertelde inleider Oege Kleijne vele wetenswaardigheden over de geschiedenis van de Noord-Friese Lokaalspoorwegen.

Na de pauze presenteerde Chris Rijff het initiatiefplan met betrekking tot de mogelijkheden om delen van het Dokkumer Lokaaltje te herstellen ten behoeve van het toerisme en de lokale economie.

Kijk voor een fotoverslag op de website van RTVNOF


BIELS IN DE BRES VOOR TREINLOODS

Rob stavast voor de oude locomotievenloods in Stiens. Voor het behoud ervan richte hij de commissie BIELS op. Foto LC Niels

SUZANNE VAN DER HORST

Rob Stavast maakt zich echt zorgen. Hij is bang dat door spoorgigant NS een bijzonder stukje Stiens verloren gaat. Stavast woont schuin tegenover de oude locomotievenloods aan de Lutskedyk, een karakteristiek gebouw uit 1903. "Het is mischien vergane glorie, maar domineert nog altijd de omgeving van de Lutskedyk. Het had al lang op de monumentenlijst gemoeten."
Decennia lang werd de loods gebruikt door de fima Brandsma die het pand in 1945 kocht en er aardappelen opsloeg. Maar de 86-jarige Age Brandsma heeft de terreinhuur per 1 januari opgezegd, omdat hij stopt met het bedrijf.
Brandsma moest het terrein schoon en opgeruimd opleveren, stond in het contract. Dus haalde hij zijn spullen uit de loods en ging er met een veegmachine doorheen.
Maar dat was niet de bedoeling. "Ik heb het niet goed begrepen. De hele loods moest weg. Vor 31 januari", aldus Brandsma. In aanmaningen die hij nu van NS ontvangt, wordt 31 maart als uiterste datum genoemd. Hij betaalt nog steeds huur.
Maar Brandsma gooit de loods niet zomaar plat. "Dat kan ik niet doen. Het is een mooi gebouw dat we graag willen behouden, ondanks dat ik nu met mijn bedrijf stop. Ik snap het probleem niet zo goed. De NS heeft toch niets in Stiens te zoeken?"
Wat Stavast vreest, is niet alleen dat Brandsma voor enorme sloopkosten komt te staan en er een bijzonder stukje Stiens verdwijnt, maar ook dat het lege, kale terrein langzaam verloedert. "Het hele tracé dat ooit spoor was, is niet om aan te zien. Dit is weliswaar eigendom van ProRail, maar ik zie aan de Lutskedyk hetzelfde gebeuren als de NS de sloop erdoor drukt."

In 2006 kwam het onderwerp al ter sprake in de gemeenteraad van Leeuwarderadeel. Stavast vroeg de raad toen om de loods als beschermd rijksmonument aan te wijzen.
Hij richte hiervoor de commissie Behoud Industrieel Erfgoed Leeuwarderadeel Stiens (BIELS) op. Ook het landelijke Cuypersgenootschap, dat zich inzet voor behoud van cultureel historisch erfgoed, maakte zich hier sterk voor.
De loods werd echter geen monument, omdat er plannen waren om het terrein te bestemmen voor woningbouw. Maar dit gebeurde niet. De grond bleek te duur en het contact met de NS liep stroef.
Stavast hoopt nu dat het pand alsnog als monument wordt aangewezen. Hij wil dan met zijn commissie BIELS wel op zoek naar een nieuwe gebruiker of bewoner.
Het even verderop gelegen oude station en de stationsrestauratie zijn al woningen. "Ik zet me er graag voor in dat de loods blijft bestaan en er netjes uit gaat zien."
Volgende week heeft Brandsma een met de mensen van NS. "Dan moeten we maar eens praten over het nu verder moet".
De gemeente Leeuwarderadeel is van de situatie op de hoogte maar wil geen commentaar geven.

 Bron: LC 14-03-2012


Het laatste nieuws over het Dokkumer Lokaaltje en de St. NFLS

Bron: Leeuwarder Courant
15 November 2011

Eerste spoorstuk voor Dokkumer lokaaltje

MORRA - De eerste 12 meter spoorlijn van het Dokkumer Lokaaltje wordt vandaag gelegd bij het voormalige station van Morra.

De aanleg is een initiatief van de Stichting Noord-Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij die ijvert voor het weer in ere herstellen van de lijn. Het station van Morra is door de huidige bewoners in oude luister hersteld. De club hoopt nog dit jaar het hele stuk spoor bij het station, met een lengte van 150 meter en een spoorwegovergang, te realiseren. De stichting wil uiteindelijk het gehele tracé van het Dokkumer Lokaaltje herstellen, maar mikt eerst op het stuk tussen Dokkumen Oostmahorn. Het Lokaaltje liep oorspronkelijk tot Anjum, maar mede op verzoek van Landal Esonstad wordt een plan uitgewerkt om de lijn door te trekken naar Oostmahorn-Esonstad.

Klik op de foto voor een reportage van de aanleg.


Bron: Leeuwarder Courant
31 Maart 2011

De terugkeer van het Dokkumer lokaaltje

LEEUWARDEN - Het Dokkumer Lokaaltje keert mogelijk terug op het tracé tussen Jelsum en Oostmahorn. Onderzoeksbureau GRA-CV uit Hilversum onderzoekt de mogelijkheden.

Als eerste aanzet wil men een traject van4.700 meter spoor geschikt maken als toeristische attractie. Op die manier wil men  inkomsten krijgen om het onderzoek uit te voeren.

Kijk hier voor een videoreportage

  De terugkeer van het dokkumer Lokaaltje (videorapportage Leeuwarder Courant 31-03-2011)


Bron: Leeuwarder Courant
18 februari 2011

Vragen CU aan minister over sloop ‘Lokaaltsje’

DEN HAAG - De Tweede Kamerfractie van de Christen Unie maakt zich boos over de sloop van het laatste stuk spoorlijn van het Dokkumer Lokaaltje.

Fractielid Arie Slob wil dat minister Melanie Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) ProRail vraagt te stoppen met de sloop van de resten van het spoor tussen Leeuwarden en Stiens.
Begin deze maand startte Pro-Rail met het afbreken van 5,5 kilometer rails na een bod van een aannemer op de spoorstaven. Volgens de spoorbeheerder zijn daarnaast twee bruggen in het tracé aan onderhoud toe. 
Sloop is volgens de Christen- Unie een slecht idee omdat er recreatieve plannen voor het historische traject zijn. Slob refereert aan een museumlijn die er zou kunnen komen en mogelijk spoorfietsen tussen Stiens en Jelsum.
,,Klopt het dat hiermee de stichting die het spoorfietsen en de museumtrein wil introduceren op extra kosten wordt gejaagd?”, vraagt Slob. Voor 1 maart wil hij een antwoord van de minister.

 

Vragen van het lid Slob (ChristenUnie) aan de minister van Infrastructuur & Milieu over het Dokkumer Lokaaltje.

  1. Bent u bekend met de sloop door ProRail van het laatste stukje authentiek NFLS spoor (Dokkumer Lokaaltje)?
  2. Klopt het dat er plannen zijn om delen van deze historische spoorlijn te reactiveren als museumlijn en dat om het project te promoten binnen enkele maanden zou worden gestart met spoorfietsen tussen Stiens en Jelsum?
  3. Wat is de reden dat ProRail dit spoor nu opbreekt?
  4. Klopt het dat hiermee de stichting die de spoorfietsen en de museumtrein wil introduceren hiermee op extra kosten wordt gejaagd om het spoor weer terug te krijgen?
  5. Bent u bereid ProRail te vragen onmiddellijk te stoppen met de sloop? Zo nee, waarom niet?
  6. Bent u bereid deze vragen voor 1 maart te beantwoorden?


® 2012 St. NFLS